Медал за родопското бисерче - Ивон Хаджийска от Смолян на събора в Копривщица

Медал за родопското бисерче  - Ивон Хаджийска от  Смолян на събора в Копривщица

Родопското бисерче - Ивон Владимирова Хаджийска е на 10 г. от гр. Смолян. Тя изучава народно пеене от 4 годишна възраст с ръководители Веска Димитрова и Мая Пичурова. Участвала в много конкурси, концерти и събори из България. Има награди в следните конкурси:

Диплом за първо място и златен медал от IV НФС\"Св.Константин-2019\"-гр, Пещера, Диплом за златен медал в НФК \"Широка лъка пее, свири и танцува-2019 г.\", Диплом за II - награда и сребърен медал в НФК \"Широка лъка пее, свири и танцува-2021 г.\", Диплом за бронзов медал \"С песните на Валя Балканска-2021 г.“ – с. Широка лъка, Диплом за присъдена златна лира на Орфей от НКМТИИ \"Орфееви таланти-2021 г.\"-гр. Пловдив, Диплом за присъден златен медал от"Орфеево изворче 2022г., Златен медал от Широка лъка 2022 г., Първо място в International Festival Magia Italiana, провел се от 03-08 юли в Римини Италия, Награда на публиката и сребърно отличие от онлайн фолклорен фестивала Азия Фолк 2022.

В тазгодишното издание на XII-то издание на Националния събор на народното творчество в Копривщица медал и звукозапис в БНР.

Поздравления Ивон!

Вирни се горе