Мъж от Смолян уби две змии в стаята на майка си

	 Мъж от Смолян уби две змии в стаята на майка си

Смолянчанин уби две змии, влезли в стаята на майка му в къща в областния град. Мъжът подал сигнал на тел. 112 сутринта на 2 октомври, че в къщата му на ул. “Маестро Атанасов” влизат влечуги, пише в."Труд".

Групата за спасителна дейност на пожарната претърсила дома на семейство Бандеви, но не открила змии. Мъжът се оплакал, че е убил змиите, след като майка му ги видяла да пълзят из стаята й. Пожарникарите изкъртили дюшемето на помещението, за да проверят дали няма влечуги под него. Те не открили змии, но намерили процеп в пода, от който се предполага, че влечугите са влизали, привлечени от топлината в студеното време.

Предполага се, че са били водни змии, които не са опасни, но не сме ги видели, каза шефът на областната пожарна комисар Красимир Шотаров.

Същият ден следобяд пожарникарите залавят жива змия в складово помещение на КАТ до главната улица на Смолян. Влечугото било забелязано от служител в склада, който също подал сигнал на тел.112. Пожарникарите претърсили помещението и открили змията. Влечугото е хванато и занесено извън града, където е пуснато на свобода.

Вирни се горе