57- годишен мъж е осъден на затвор за управление на нерегистриран автомобил след употреба на алкохол

57- годишен мъж е осъден на затвор за управление на нерегистриран автомобил след употреба на алкохол

По досъдебно производство на Районна прокуратура–Смолян мъж е осъден на затвор за управление на нерегистриран автомобил след употреба на алкохол

По досъдебно производство на Районна прокуратура–Смолян-Териториално отделение – Девин е осъден М.Х., на 57 г. Той е признат за виновен за това, че на 03.06.2022 г., в с. Късак, обл. Смолян, е управлявал лек автомобил, марка „Рено Меган“, който не е регистриран по надлежния ред - престъпление по чл. 345 ал. 2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

М.Х. е признат за виновен и за това, че на същата дата и място управлявал лек автомобил, марка „Рено Меган“, с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно 1,93 на хиляда, установено по надлежния ред - с химическа експертиза, след като е бил осъждан с влязла в сила присъда за същото деяние – престъпление по чл. 343б ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 3 юни 2022 г., в с. Късак, обл. Смолян, към 22 часа полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Рено Меган“, управляван от М.Х. Установено е било, че колата се е движела без регистрационни табели, а водачът й шофирал след употреба на алкохол.

Районен съд–Девин е наложил на М.Х. наказание от 3 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 250 лева и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 10 месеца. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд–Девин. М.Х. ще изтърпи и отложеното с предишна присъда наказание за управление на автомобил след употреба на алкохол в размер на 4 месеца.

Определението на съда е окончателно.

Вирни се горе