МАЙСТОРСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В КДК – СМОЛЯН

МАЙСТОРСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В КДК – СМОЛЯН

На 14 февруари, от 18 часа в Денят на виното и любовта в Изложбен салон „Петър Стайков” на КДК, на бул. „България” 43, ще открием Майсторско изложение по случай 20 години от учредяването на Районната занаятчийска камара (РЗК) в Смолян с ръководител инж. д-р Недко Пашамов.

В експозицията са изложени над 200 експоната, дело на самобитни майстори от Смолян, Смилян, Баните, Чепеларе, Девин, Рудозем, Златоград... Сред документите може да видите майсторски свидетелства издадени още през далечната 1914 година, когато са изминали едва две години от Освобождението на Родопите и е обявена Първата световна война.

В богатата и ослепителна колекция има икони, дърворезби, предмети и украшения от дърво, злато, сребро, седеф, желязо, автентични костюми от различни фолклорни области, шевици, гердани, аксесоари за различни дейности, керамика, дървопластика...

Проявата е съвместна проява на РЗК и Клуба на дейците на културата и ще остане на вниманието на смолянчани и гостите на града до края на м. февруари т.г.

Заповядайте, интересно и впечатляващо! Заслужава си да видим и почувстваме атмосферата, която храни нашите корени. Входът е свободен!

Вирни се горе