Манол Генов в Смолян: „От 1 юли отпада нощната тарифа на тока“

Манол Генов в Смолян: „От 1 юли отпада нощната тарифа на тока“

От 1 юли ще се плаща една цена - това обяви в Смолян, където пристигнаха и народните представители Деян Дечев и Смиляна Нитова на среща с местните социалисти. „Отпадането на евтината нощна тарифа на тока е по решението за либерализация на електроенергията, срещу което БСП е против. С неравностойни клаузи мобилните оператори увеличиха цената с 9.5%. Водата в Смолян е една от най-скъпите в страната. Сега вредното правителство премахна и по-евтината нощна тарифа за тока. Банките вдигат такси и трупат печалби. Внесените закони, които могат да облекчат хората, отлежават някъде “, каза още той.

„ Има две програми на правителството - едната е официална, която не се изпълнява и друга, която е неофициална и се спазва“, каза Смиляна Нитова. По думите ѝ в официалната програма цели се Шенген, План за възстановяване, Еврозона, правила за финансиране на проекти в общините, инфлацията, която не е намалена. Нито едно от тях не е изпълнено“, добави тя. „В следващите дни БСП ще изнесе анализ на работата на Министерския съвет, сектор по сектор. От 80 законопроекта са приети само 11 и нито един законопроект в социалната сфера не е разглеждан до сега от началото на това управление“, каза още Нитова.

„Оценката на БСП за работата на правителството за деветте месеца е липса на морал, национално предателство, клиентелизъм, узаконяване на корупцията“, каза Деян Дечев пред социалистите от Смолян. Срещата протече при голям интерес от страна на гражданите на Смолян.

Пресцентър на БСП-Смолян

Alternativext

Вирни се горе