Малко повечерие с втората статия на Богородичния акатист в храм ”Св. вмчца Неделя”-кв. Райково

Малко повечерие с втората статия на Богородичния акатист в храм ”Св. вмчца Неделя”-кв. Райково

На 10-и март, втория петъчен ден на Св. Четиридесетница в храм ”Св.вмчца Неделя”-кв. Райково беше отслужено Малко повечерие с Молебния канон на Пресвета Богородица и втората статия от Богородичния акатист. Второто по ред последование отслужи свещеноиконом Запрян Шиков, секретар на Архиерейското наместничество и енорийски свещеник на храма.

Възхвалните песнопения към Божията майка бяха изпълнени от църковни певци и хористи. В съборната молитва към Защитницата на целия човешки род взеха участие и мнозина миряни.

Иконом Запрян Шиков прочете втората статия от Богородичния акатист, а вярващите отпяваха припевите: „Радвай се, Невесто неневестна!”

В края на Богородичния акатист свещеникът се обърна към присъстващите със слово, в което подчерта, че ние непрестанно се молим на Пресветата да ни спаси и да ни закриля под своя Покров. Тя е майката на всички християни, затова ни съпътства винаги в трудности и беди. Именно затова Светата Майка е най-верният ни спътник в изпитанието на поста, защото първа извървя трънливия и осеян с мъка и болка път до Голгота и съпреживя страданията на Своя Син.

Сийка КЕТЕВА

shiko

hora

picecer

Вирни се горе