Малко повечерие с целия канон на свети Андрей Критски в храм „Св. Дух” – Смолян

Малко повечерие с целия канон на свети Андрей Критски в храм „Св. Дух” – Смолян

На 6 април,сряда епископ Висарион, викарий на Пловдивския митрополит Николай и Архиерейски наместник на Смолянска духовна околия оглави Малко повечерие с целия канон на св. Андрей Критски в храм „Св. Дух” – Смолян. Православната църква е установила в първите четири дни от Великия пост Покайният канон да се чете на части, а в сряда на 5-ата седмица от поста се отслужва Малко повечерие, през време на което се прочита изцяло.

С архиерея съслужиха свещеноиконом Запрян Шиков, секретар на Смолянска околия и свещениците Димитър Куцев, Васил Маджаров и Димитър Петров..... Духовниците поред четяха песните от канона и всички отпяваха припевите:”Помилуй ме, Боже, помилуй ме!

Съучаствайки в богослужбата миряните се развълнуваха от умилителната изповед на светеца. А със своето слово дядо владика ги насърчи да бъдат по-близо до Бога, за да осъзнаят своята греховност и да бъдат настоятелни в покайната си молитва: „Искайте и ще ви се даде, търсете и ще намерите…” В края на повечерието епископ Висарион призова всички и в петък /8 април/ да се помолим на нашата небесна Майка – Пресвета Богородица, за да ни закриля, да ни дава мъдрост и искрена майчина обич. Целият Богородичен канон и акатист ще бъде прочетен в храм „ Св. Богородица” – Смолян, кв. Устово.

Вирни се горе