„Малка книжка за Родопа планина“ на Венцислав Огнянов - "Едно пътуване към загадката наречена Родопа"

„Малка книжка за Родопа планина“ на Венцислав Огнянов  - "Едно пътуване към загадката наречена Родопа"

„Малка книжка за Родопа планина“ - експериментална композиция, която се опитва чрез еклектика да разшири погледа и познанието за Родопа. Творбата съчетава исторически факти, данни от археологически разкопки, хипотези, легенди, предположения, вярвания, изследвания, разкази, митологии, пътеписи, етнографски бележки, фрагменти от фолклора и стари предания. Някои от идеите в книгата са авангардни и черпят познание от алтернативната история, докато други идеи са здраво стъпили на земята и ползват факти и данни от официалната история. Целта на автора е да се изведат наяве забравени истини и да се обединят различни (дори фантастични) хипотези. В книгата ще откриете сходства между ученията орфизъм и богомилство, ще научите за тракийски думи и тяхното значение, ще разберете любопитни факти за древни племена, локации на загадъчни светилища, за дългия извървян път на писмеността и трансформациите й, ще си припомните за добри дела на родопчани светила. А в края на книгата авторът добавя от себе си проза и стих родени от сърцето и вдъхновени от магията на планината.

За автора:

Venci

Венцислав Огнянов е автор на книгите; „Кристални планини“, „7 дни на село“, „Прозорец към природата“.  Негови статии са публикувани в сайта „е-здраве и култура“. Създател е на сайта www.photoven7.weebly.com, чрез който споделя над 300 природни фотографии. Като графичен дизайнер на свободна практика създава дизайн за десетки видове рекламни материали. В началото на 2022 година създава дизайнерските тениски VenStyle T-shirt с каталог от 50 вида тениски. Темите, от които живо се интересува са свързани с: история, древна митология, природни науки, фотография и дизайн.

В книгата си "Малка книжка за Родопа планина" автора споделя, че е написал тази книга , за да изрази любовта и благовението си към Родопа планина. Това е пътуваме към загадката наречена Родопа и нейната мистична многоизмерност.

Вирни се горе