Лют студ за Нова година

Лют студ за Нова година

Лют студ до минус 17 градуса ни чака в последните дни на 2010, съобщи дежурният метеоролог от НИМХ-БАН. Причината е студен фронт от север, който ще понижи температурите в сряда до минус 7, -12 градуса, а в котловините до -17.

Преди новогодишната нощ се очаква леко омекване на времето през деня, но от 1 януари отново ще е студено.

През нощта в неделя срещу понеделник ще вали в цялата страна, като до сутринта в Северозападна България и по високите полета дъждът ще премине в сняг. Днес валежите ще продължат, като в северозападната половина от страната ще са от сняг, а в Южна България предимно от дъжд. По-късно през деня и там на места дъждът ще преминава в сняг. В Източна България ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от север, североизток. Температурите ще се понижават и към 14 часа в Северна България и високите полета на Западна ще са около минус 2°, минус 1°, в Южна до 4-7°. Снегът, който ще падне в началото на седмицата, ще се задържи, но не се очакват нови превалявания за празника.

В зимните ни курорти има добри условия за каране на ски. В Банско пистите са с 65 сантиметра. На Боровец покривката е между 40 и 50 сантиметра. На Витошко лале снегът е с дебелина 40 сантиметра. Толкова е и на отворените писти в Пампорово.

Вирни се горе