Лятно кино - тази вечер в Чепеларе

Лятно кино - тази вечер в Чепеларе

ДАТА: 9 Август

НАЧАЛО: 20:30ч

МЯСТО: Градски парк /срещу училището откъм ул. Дичо Петров/

ВХОД: свободен

ПОДХОДЯЩО за всички възрасти

Сядане в ТРЕВНИТЕ ПЛОЩИ е разрешено, стига да си носите нещо за сядане.

С подкрепата на НФК, Община Чепеларе и Zoya.bg

С подаръци от Списание Осем

Това събитие е част от голямо КИНОТУРНЕ В 12 ГРАДА. Пълна програма на kinematograf.bg/programa

Кинематограф поема на път за най-дългото турне, осъществявано някога в България само за късометражно кино. Събирайки най-новото и най-доброто от българското и световно късометражно кино, целим да представим младите български творци, но и страхотното разнообразие и мъдрост, които можем да открием в тази ниша на киното. Над 20 български филма ще бъдат представени в 12 български града през Август 2023!

Програмата ще започне с два филма, подходящи за деца - анимацията "Лист хартия" на Ася Кованова и игралния "Обир" на Мария Николова.

Акцент на вечерта е "Книга за хората" на режисьора Владислав Лаков, носител на множество отличия, сред които номинации на Синелибри и Златна роза. Филмът разказва за смута, който настъпва в селска библиотека, след като младата Славина, която кара стаж там, отказва да изпълни разпореждане на директора да бъдат изхвърлени всички книги, за да стане възможно усвояването на европейски проект.

Ще представим също и "На червено" на Тома Вашаров, носител на над 100 номинации по световни фестивали, което го нарежда сред един от най-успешните български къси филми. Той разказва за един шофьор на междуградски автобус, който отказва да премине през селско кръстовище заради развален светофар, застопорен да свети червено. Ситуацията провокира редица недоразумения с изнервените пътници и местните органи на реда в един в свят, в който спазването на правилата е недоразумение само по себе си.

Включени са още няколко филма от България.

Вирни се горе