Лудогорец, Пирин и Талант-София първенци на детския турнир „Смолян Къп 2021“

Лудогорец, Пирин и Талант-София първенци на детския турнир „Смолян Къп 2021“

След 5-дневен футболен празник, изпълнен с много емоции, приключи първия детски турнир „Смолян Къп 2021“. Първенци в отделните възрастови групи станаха съответно отборите на ПФК „Лудогорец“-Разград при родените през 2009г., ПФК „Пирин“-Благоевград при родените през 2010г. и ФК „Талант“-София при най-малките, родени 2011г. Младите таланти от школата на ФК „Родопа-Смолян“ родени през 2011г заеха престижното трето място, като батковците им, родени 2010г се класираха пети в своята възрастова група. Участие в турнира взеха още отборите на ПФК „Славия“-София, ПФК „Локомотив“- Пловдив, ФК „Възраждане 2020“-София, ФК „Черноморец“-Балчик и ФК „Металик“-Сопот. За всички призьори бяха осигурени купи, медали и индивидуални награди, като за класиралите се след трето място от организаторите бяха подготвили специални плакети за спомен от участието им във футболния турнир. Церемонията по награждаването бе водена от дългогодишния председател на Областният съвет на БФС г-н Георги Чешмеджиев, като младите таланти бяха наградени от легендата на ПФК „Левски“ София и националния отбор на България по футбол г-н Емил Спасов.

Всички треньори и участници изразиха задоволството си от организацията на надпреварата и от отличните условия за футбол, които предоставя Община Смолян със своите два терена с изкуствена и естествена настилка, като изразиха също така готовност да участват отново. Турнирът се организира за първа година от Община Смолян под патронажа на кмета г-н Николай Мелемов, в партньорство с футболната академия на ФК“Възраждане 2020“- София, като намеренията на организаторите са той да се превърне в традиционен.

Надпреварата се организира и със съдействието на Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, като спонсори бяха минерална вода „Девин“ ЕАД, фирмата за млечни продукти „Родопея“ и апарт-хотел „Форест Нук“.

Вирни се горе