Липсват до 30% от асфалта по пътищата според арх.Шишков

 Липсват до 30% от асфалта по пътищата според арх.Шишков

От последния месец, в който правим проверки на магистралите, те се превърнаха в сериала “Кражбата на магистралите”. От всяка проверка излиза едно и също - липсват между 25-30% от асфалта - около ⅓. Това заяви пред Нова телевизия служебният регионален министър арх. Иван Шишков.

Тепърва обаче ще става ясна сумата, на която възлизат икономиите от пътните настилки. По думите на Шишков предстои разследване у кого са отишли тези пари - има изпълнители и подизпълнители. Възможно е случаят да бъде подхванат от Европейската прокуратура, тъй като се касае за пари от Брюксел.

Възложител на тези строително-ремонтни работи е държавата. Има обаче строителни фирми, които са различни в различните случаи. Веригата продължава със строителен надзор. По думите на Шишков някой е положил подписа си, че въпреки липсващите от настилката сантиметри, пътищата са изпълнени правилно.

“Тези, които са разписвали проверките, са от надзора. Той трябва да е независим и е избиран от държавата. Други органи ще разследват всичко това“, обясни арх. Шишков.

Вирни се горе