Лили и Митко то Вълчан дол гостуват на президента Румен Радев

Лили и Митко то Вълчан дол гостуват на президента Румен Радев

Десислава Радева лично докарала децата в резиденция “Бояна”

Две деца от родопското село Вълчан дол гостуват на президентското семейство в резиденция “Бояна“. Лили и Митко имат болни родители и се грижат за домакинството.

Четиричленното семейство преживява със социалната пенсия на майката от 130 лева, предаде БНР. Тежката съдба на двете деца трогна хиляди българи след като историята им бе разказана от медиите. Баща им е болен на легло, майката има психични проблеми. Децата сами си готвят, полагат грижи за родителите си, но ходят и на училище и то в съседното село Давидково.

След серия репортажи и призиви в социалната мрежа, много хора помогнаха, за да може семейството да заживее нормално.

Съпричастност прояви и президентската съпруга Десислава Радева. За това и за реакцията на децата, разказва кметът на село Вълчан дол Едита Такьова. Тя обясни, че вчера на обяд децата са заминали, Радева лично е отишла да ги вземе.

“Много харизматична, много земна жена, много топло се държа с децата. Бях очарована. Преди седмица дойде, запозна се с децата и този петък дойде и ги взе. Щастливи, очакваха идването й, доволни”, добави кметът.

Такьова отчете още, че с дарените от хора средства е оправен покривът на къщата, в която живеят децата, ремонтирана е ВиК инсталацията, ще бъде поставена нова дограма.

Сменена е и тазобедрената става на крака на болния баща и той е в процес на възстановяване.

Вирни се горе