Летният туристически сезон в Пампорово продължава до 24 септември

 Летният туристически сезон в Пампорово продължава до 24 септември

Летният туристически сезон в Пампорово ще продължи до 24 септември, съобщиха от дружеството. Дотогава ще работят лифтовете "Велопаркът" и "Приключенският парк" в курорта. Предимно български туристи почиват в Пампорово през това лято, като се отчита известен ръст на посещаемост на зоната с атракциони.

Летният сезон в Девин се очертава до 20 септември, ако метеорологичните условия са подходящи, информира кметът Здравко Иванов. Според него хотелите в града са имали натоварен летен сезон, но по-кратък заради лошото време през юни. Той добави, че основно в курортния град са почивали български туристи, но е имало гости и от Държавата Израел.

В Етнографския комплекс в Златоград летният сезон се очаква да продължи до 15 септември, според прогнозата на инж. Александър Митушев, управител на комплекса, предаде БТА. Туристите в града се разхлаждат и потапят не само в басейните в комплекса, а някои от групите пътуват и до морското крайбрежие в Северна Гърция, преминавайки през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) – Златоград. В края на септември в Златоград ще са традиционните Делюви празници и ултрамаратона K3 Ultra.

Вирни се горе