Летни идеи за забавление за деца и възрастни

Летни идеи за забавление за деца и възрастни

Лятото е на прага ни и ако се чудите какви забавления да включите, както за вас, така и за децата си в лятното си ежедневие, тази статия е точно за вас.

Горещите дни предстоят и ако все още се чудите седейки на леглото си, как точно да прекарате летните си дни истински със семейството си и смело да заявите, че сте грабили от лятото с пълни шепи, то продължавайте да четете, защото сме ви подготвили, някои наистина страхотни идеи за деца и възрастни.

Идеи за деца и възрастни

Направете си лагерен огън и си разказвайте интересни истории около него.

Всеки от нас поне веднъж в живота си е гледал онези готини филми, в които бойскаути лагеруват, някъде на палатка и вечер пекат пухкавите маршмелоу. Да естествени може да пропуснете горите и палатките, но няма как да не опитате печен маршмелоу топящ се в устата с карамелен вкус. Децата ги обожават и това ще ги направи изключително щастливи.

Направете си “pool party” с водна пързалка на поляната или двора.

Всички знаем, че надуваемите басейни, са неизменна част от нашия дом през лятото. Те са перфектна алтернатива на строителните басейни и са за всяка една градина, дори и да не е голяма. Повечето басейни могат да се сглобяват и разглобяват с голяма лекота и това е само едно от предимствата им. Има толкова разновидни по големина и разцвет, както и по дълбочина. Допълнение към това, добавете слайд пързалка за повече забавления.

Рисувайте с тебешири по тротоара

Като малки, всички ние сме рисували с тебешири на земята. За децата рисуването е един от начините да изразят себе си и то цветно. С малко въображение, игрите с тебешир могат да бъдат едно безкрайно забавление.

Погледайте облаците и създайте истории с тях

Поспрете и се замислете, кога за последно наблюдавахте облаците. Навярно, си спомняте, като дете, как вие и вашата баба или дядо сте сядали на двора, поглеждали сте към необятното небе и облаците и сте се опитвали да ги оприличите на нещо - дракон, принцеса, зайче или пиле. Време е да научите и вашето дете на тази игра. Наблюдавайте заедно облаците и попитайте малчугана на какво му прилича даден облак и го окуражите да развие фантазията си и да ви разкаже неговата история.

Направете си пижамено парти и бой с възглавници

Тези партита партита никога не писват. Направете сандвичи, домашна лимонада и подгответе идеалното филмче за децата и ги наблюдавайте, колко щастливи и удовлетворени ще са те. Това е едно незабравимо преживяване за тях, тъй като те подобряват личностните си взаимоотношения. Следва бой с възглавници, слушане на приятна музика и разказване на истории и смешки преди полунощ.

Въртете обръчи

Обръчите са любим спомен от детството на майките и бабите по цял свят. Въртели са ги къде ли не - на кръста, на ръката, на крака и дори на врата. Това е играчка, която съществува от дълго време. Въртенето на обръча е интересна и предизвикателна игра, освен това, има и много други игри, които могат да се измислят с тях.

Направете си лятно кино

Няма нищо по-прекрасно от това да се съберете родители и деца на едно вечерно кино с пуканки или кутия домашен сладолед и големи пухкави възглавнички на двора. За жалост лятното кино под звездите е много непознато за младото поколение,но пък това е идеален начин да покажете на вашите деца, как вие сте прекарвали дните си и колко пълноценни са били те, без особени усилия. И не забравяйте за пръскалото против комари.

Лятото ни предоставя куп възможности и забавления и то за цялото семейство. Всеки ден можем да превърнем в невероятно приключение, за което да разказваме с усмивка на лицето.

Източник на изображение: bghlapeta.com

Вирни се горе