Лекари и шофьори спасяват медицинска апаратура с лопати в Златоград

Лекари и шофьори спасяват медицинска апаратура с лопати в Златоград

Лекари и шофьори от МБАЛ – Златоград спасяват с лопати от наводнение медицинската си апаратура. От снощи покривът на втория етаж е прокапал и вода се стича върху апаратурата в Рентгеновото отделение и Лабораторията. Бригада от десет човека – лекари, шофьори от Спешна помощ и лечебното заведение от сутринта са на покрива и разчистват снежната покривка, за да спасят оборудването, пише Дарик.

„В момента сме на покрива и чистим“, коментира директорът на болницата в Златоград д-р Людмил Личев, който лично рини с лопата снега. „Взели сме всички мерки, за да спасим апаратурата. Таванът е напоен и капе върху апаратите. Надяваме се с разчистването да пресечем навлизането на водата в процепите и временно да решим проблема“, добави д-р Личев.

Под заплаха е и Спешното отделение, което се намира на първия етаж. От центъра се надяват, водата да не стигне до тях. Според шефа на болницата, покривът не е ремонтиран от десетилетия, което налага спешен ремонт.

„Болницата е изцяло общинска собственост, надявам се ръководството на местната администрация да вземат спешни мерки в това отношение“, добави д-р Личев. В спасителната акция се е включил и един от началниците на отделение, д-р Белев.

Вирни се горе