Ледено студено време

Ледено студено време

Застудяването днес ще продължи с умерен, в източните райони временно силен вятър от север-североизток, с който ще продължи да нахлува по-студен въздух. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните – между минус 2° и 3°. В по-голямата част от страната облачността ще е по-често значителна и на места, главно в източните и планинските райони, ще превалява слаб сняг.

По Черноморието ще остане много ветровито с умерен, временно силен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала, което съответства на височина на вълните около 2 метра.

Все по-студено време и в планините и опасност от измръзване – максималните температури по най-високите върхове ще бъдат около минус 20°, в комбинация с умерен и силен североизточен вятър. Ще бъде облачно и на места ще продължи да превалява слаб сняг. Висока остава и опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 11°, на 2000 метра – около минус 16°.

И в събота ще има и превалявания от сняг, но слаби и само на отделни места. Ще остане ветровито, а застудяването ще продължи. В неделя, както и в началото на новата седмица, ще има повече слънчеви часове, а температурите бавно ще започнат да се повишават.

Вирни се горе