Лазерна епилация при подрастващи

Лазерна епилация при подрастващи

Лазерната епилация е безопасен и безболезнен метод за трайно отстраняване на нежеланото окосмяване по тялото. Лицето, ръцете, краката, гърдите, гърба и корема могат да бъдат обработени с лазер, за да се постигне желаната гладка, мека и красива кожа. Двата пола могат да се възползват еднакво от възможностите на този иновативен метод. Как стои въпросът с подрастващите и дали при тях е възможно трайно премахване на излишните косми, дали това е удачен избор за тази възраст? Това са интересни въпроси, които вълнуват много тийнейджъри, при които започват промени в тялото и една от тях е поява на видими косми. Лазерен център Satori предлага информация, която би била в сферата на интереса на най-малките потенциални клиенти на процедурата [https://satorilaser.bg/%d0%bb%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%bf %d0%b8%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/ ][��азерна епилация] .

Възможности на лазерната епилация при подрастващи

Изборът на лазерна епилация за премахване на излишните косми при подрастващи е добро решение, ако съществува нужда от такава намеса. В тази възрастова група окончателно премахване на окосмяването може да се постигне с малко повече от стандартните сесии. Възможни са обаче и случаи на трудно отстраняване на нежеланите косми с повече процедури, а дори невъзможно изпълнение на намерението. Всичко при малките е строго индивидуално. Причината за тези колебливи резултати е в активността на хормоните на тази възраст. Те са ускорени и небалансирани. Освен това провокират растежа на космите.

Какво да се прави с окосмяването при тийнейджърите?

Най- добрата тактика е да се избере лазерна епилация, ако окосмяването, освен практичен проблем, се е превърнало в емоционален и социален стрес. Чувствителността в тази възраст е силно увеличена и подобни физически неудобства могат да се окажат силен катализатор на емоционални проблеми. Родителите, които решават да помогнат на децата си да запазят самочувствието си и да не изпадат в емоционални кризи, трябва да бъдат добре осведомени, че са необходими повече от стандартните сесии, а това се отразява на крайната цена на цялата лазерната терапия. Някои подрастващи са с по- изявено окосмяване, затова е добре да се проведе консултация и с дерматолог. Често в такива случаи лазерната епилация се води успоредно с хормонално лечение, за да има ефект. Тийнейджърите могат да се възползват от предварителната консултация с терапевтите на лазерен център Satori, за да бъдат насочени към друг специалист, ако случаят им го изисква.

Лазерна епилация при вродена или придобита хипертрихоза

Хипертрихозата е състояние, при което се наблюдава засилено окосмяване по рождение или то се е появило по-късно. Тъй като премахването на нежеланото окосмяване по рождение е затруднено поради стреса от неприятните за съвсем малко дете усещания, а пубертетът по-късно може да компрометира резултата, епилация с лазер се прави успешно след навършване на 12-14 години. При подрастващи с вродена хипертрихоза с плътни косми трябва да се открие и премахне причината за състоянието и след това лазерните процедури ще дадат напълно задоволителен резултат.

В детска възраст може да се появи придобита хипертризоха с плътни косми. Този процес представлява трансформация на космите, които са невидими, защото са като мъх по тялото, във видими по-плътни и тъмни косми. Причина за появата са обикновено някакви заболявания или прием на лекарства заради здравословен проблем. При тези причини отново трябва да се прибегне до консултация със специалисти и лечение, което да отстрани здравословния проблем, за да може след лазерната епилация да се запази резултатът от действието на апарата. Съществува и локализирана хипертризоха, която засяга само определена област и също може да е по рождение или придобита. Премахва се успешно с лазер и в двата случая, след като се отстрани проблема, който я причинява.

Лазерната епилация при подрастващи е ефикасен метод, както и при възрастни, изискващ малко повече време и средства, но нуждата от инвестиция в нашите деца е нещо, което не подлежи на коментар.

Вирни се горе