Курбан против катастрофи раздава кметът на Забърдо

Курбан против катастрофи раздава кметът на Забърдо

Курбан против катастрофи раздава кметът на Забърдо, този път е посветен и на жертвите от автобуса на „Струма“

Курбан против катастрофи ще бъде раздаден на всички преминаващи по главния път Смолян-Пловдив при разклона за село Забърдо на 29 декември т.г. от 12 часа. Събитието се провежда всяка година по инициатива на кмета на Забърдо Валентин Черпоков преди Нова година. „Като кмет на родопското село Забърдо години наред настоявам за по-голяма пътна безопасност и по-малко жертви по пътищата. Повече от 15 години с този курбан публично отправяме призив за по-малко катастрофи по пътищата на Родината. С инициативата искам да заявим, че е нужна по-голяма отговорност от всички, чиято дейност е свързана с безопасността на пътищата ни, както и от всички участници в движението. Тази година курбанът е посветен и на жертвите от Република Северна Македония, които загинаха в автобуса на магистрала „Струма““ , каза Черпоков.

Четири телета по 200 кг ще бъдат сготвени за курбана и раздадени на порции на преминаващите. На пътуващите ще бъдат подарени 2000 икони – ключодържатели и магнити с лика на Света Богородица, както и специални стикери за автомобили с призив за по-малко катастрофи по пътищата.

„Очакваме отговор на поканата ни към министър-председателя Кирил Петков. Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова потвърди, че ще присъства, както и представител на правителството на Р Северна Македония. Ще присъства и д-р на ик.н Николай Иванов – председател на УС на Българска Браншова Асоциация “Пътна Безопасност“, както и представители на местната и държавна власт от двете области – Смолян и Пловдив и директорите на областните дирекции на МВР“, посочи Черпоков.

Вирни се горе