Купа "Ростер" в град Чепеларе - истински празник по летен биатлон

Купа "Ростер" в  град Чепеларе  - истински празник по летен биатлон

За трета поредна година фирма „Ростер“ ООД – гр. Смолян като основен спонсор, организира в град Чепеларе състезания по летен биатлон в дисциплини спринт и индивидуално във две възрастови групи – момичета и момчета и момичета и момчета младша възраст. Тази година се проведоха в периода 25-27 август.

На 27-ми август завърши състезанието в дисциплина „индивидуално“, а на 26-ти бяха наградени официално призьорите в дисциплина „спринт“ на площад „Олимпийски“ в центъра на Чепеларе.

Над 100 -те състезатели от цяла България, които премериха сили с хъс в състезанията по летен биатлон за купа "Ростер" в град Чепеларе са от отборите: СК "Рожен-Чепеларе 2016", „Сапарева баня“, „Аякс“ - Троян, „Амбарица“ - Троян, „Банско“, „Боровец“, „Рилски спортист“ -Самоков, СК "Ихтиман Бодрово" и Спортен клуб по биатлон и ски "Мартели" - Пловдив.Множество треньори, спортисти, бивши и настоящи състезатели присъстваха и с радост се срещнаха, за да обменят опит и незабравими спомени.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев изказа своята благодарност към генералния спонсор на състезанието Росен Терзиев - управител на фирма "Ростер" ООД, поздрави състезателите, родителите и треньорите за постигнатите резултати.

Спортните емоции в Чепеларе споделиха и част от големите национални величия в биатлона от националния отбор с дългогодишен треньор господин Боран Хаджиев: Радка Попова - европейска шампионка, Ирина Никулчина – бронзова медалистка от Олимпиадата през 2022г. и настоящ треньор на отбора на Банско и олимпийската ни шампионка по биатлон в Нагано 1998г. от Чепеларе, настоящ председател на отбора по биатлон на Чепеларе - Екатерина Дафовска.

На състезанията, освен гореизброените, присъстваха и награждаваха Димитър Герджиков - участник в Олимпиада - биатлон, Радослав Янков – сноубордист номер 1 на България, носител на големия кристален глобус и други видни спортисти.

Организацията бе безупречна, наградите, осигурени от спонсорите на състезанието – фирма „Ростер“ ООД определено зарадваха участниците и състезанието при хотел "Борика" премина гладко, сред приятно музикално оформление и настроение, за което се погрижи Борислав Киряков – спортна легенда в дисциплина алпийски ски от Чепеларе.

Състезанията се проведоха на стрелбище в парка на хотел „Борика“ - Чепеларе, създадено съвместно от чепеларския клуб по биатлон СК "Рожен - Чепеларе 2016" и община Чепеларе. Мястото е предоставено безвъзмездно от собствениците на хотела за ползване като място за спорт. Треньорът на местния клуб по биатлон Венцислав Александров сподели, че предстои да го облагодарят с фитнес уреди, дарени от Ръководството на Община Чепеларе, като благодари за цялостната подкрепа, която им оказват.

Благородната инициатива от страна на всички съдии, които се отказаха от осигурените им хонорари като дарение в полза на СК "Рожен - Чепеларе 2016" и добрият пример на спонсорите - семейство Росен и Емилия Терзиеви от фирма „Ростер“ ООД спечелиха сърцата на всички присъстващи и може би ще ни накарат да се замислим какво правим всички за бъдещето на България, за децата, спорта и т.н. Какво ни коства и какво ни дава?

След състезанията участниците почистиха природата и се разделиха с усмивки и приповдигнат спортен дух, а спонсорите от фирма „Ростер“ ще запазят красив благодарствен плакет от СК „Рожен-Чепеларе 2016“.

След състезанията участниците почистиха природата и се разделиха с усмивки.

roster

Вирни се горе