Културното аташе на САЩ в България посети Регионална библиотека

Културното аташе на САЩ в България посети Регионална библиотека

На посещение в Регионална библиотека „Н. Вранчев” бе г-жа Тами Палчиков – аташе по културни и образователни въпроси на Посолството на САЩ в България. Г-жа Палчиков посети Детски отдел и се срещна с децата от ателие „Млад библиотекар”. Децата разказаха с какво се занимават – как се изготвя родословно дърво и показаха своите проекти.

Като използваха своите познания по английски език децата се запознаха с г-жа Палчиков. Заедно в стаята за Ранно детско развитие пяха на английски и на български. Малчуганите бяха безкрайно щастливи от срещата и благодариха от сърце за получените подаръци. Всяко дете получи лично от културното аташе на Посолството на САЩ книжката „Различни интереси и интересни различия” на Любов МИРонова, съобщиха от библиотеката.

Г-жа Палчиков чрез своя подарък за Регионална библиотека обогати колекцията от издания на английски език с Children`s Encyclopedia of AMERICAN HISTORY.

Културното аташе на Посолството на САЩ посети Областна администрация и се срещна с г-н Андриян Петров – зам.- областен управител, Регионалния исторически музей и Художествената галерия.

Вирни се горе