Кулинарно изложение в Рудозем, средствата отиват за лечението на Дани от Смолян

Кулинарно изложение в Рудозем, средствата отиват за лечението на Дани от Смолян

Кулинарното изложение по случай 1 април в Рудозем е истинско предизвикателство за всички любители на родопската кухня. В изложението участват общо 12 отбори и кулинари, които мерят сили в приготвянето на традиционни за региона ястия. Всички те вече презентираха своите вкусни гозби, а журито в лицето на Любомир Стефанов – управител на ресторант “Чевермето” к.к Пампорово – най старото чеверме в България и перлата на Пампорово, Миглена Корчева – главен готвач на ресторант “Чевермето” и Славко Корчев – майстор сладкар и хлебар, всички от които са специалисти по родопска кухня, предстои да оценят и изберат най-вкусните ястия в 3 категории: Супи и чорби, Предястия и основни ястия и Десерти.

Тази година в кулинарното изложение, изцяло с благотворителна цел, със своите вкусни гозби се включиха и служители на Общинска администрация – Рудозем. Зад щанда на Общинска администрация – Рудозем застанаха дейни представители на БМЧК – Рудозем. Събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на 17- годишната Даниела Йорданова от гр. Смолян.

Напълно благотворително участват и ястията, приготвени и от учениците от випуск 2022 на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Рудозем. Събраните от тях средства ще бъдат дарени за семейства в неравностойно положение.

Повечето от читалищата в община Рудозем също заявиха желанието да дарят спечелените средства за хора в нужда!

А ако още не сте опитали от вкусните ястия, можете да заповядате и да се потопите в света на кулинарията!

Вирни се горе