Криминалисти от РУ-Смолян задържаха 41-годишен мъж от Асеновград – заподозрян в извършването на грабеж

 Криминалисти от РУ-Смолян задържаха 41-годишен мъж от Асеновград – заподозрян в извършването на грабеж

На 29.03.2019г. в РУ-Смолян е получен сигнал от 70-годишен мъж от с.Оряховец, общ.Баните, за това, че на същата дата около15.30ч., в началото на гр.Асеновград се качил на автостоп в лек автомобил “Фолксваген Поло” с пловдивска регистрация, управляван от лице от мъжки пол и се придвижвали в посока към с.Момчиловци.

Около 17.20 часа стигнали на четири километра от разклона за с.Момчиловци и с.Баните, когато водачът спрял автомобила на пътното платно и извадил тесла от багажника, след което отнел от жалбоподателя сумата от 130 лева, като употребил за това сила.

Незабавно след получаване на сигнала са предприети оперативно-издирвателни мероприятия и около 2 часа след подаване на сигнала извършителят е разпознат от служители на реда и задържан в района на бензиностанция в кв.Устово. 41-годишният С.М. от гр.Асеновград е тестван за алкохол и е установено, че управлява автомобила след употреба на алкохол с концентрация 1,56промила, установено с техническо средство.

Освен това се установява, че водачът е неправоспособен. С.М. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Вирни се горе