Криминалисти от РУ-Девин установиха извършителите на четири случая на повреждане на автомобили и една кражба на вещи от лека кола

Криминалисти от РУ-Девин установиха извършителите на четири случая на повреждане на автомобили и една кражба на вещи от лека кола

Криминалисти от РУ-Девин установиха извършителите на четири случая на повреждане на автомобили и една кражба на вещи от лека кола, съобщиха от пресцентъра на полицията в Смолян.

На 30.07.2023 г. в гр.Девин, обл.Смолян, на ул.“Детелина“ №14, неизвестни повредили лек автомобил, марка и модел „Митсубиши спейс стар“, като е счупено стъклото на предна дясна врата. На следващия ден е постъпил сигнал, за два повредени автомобила, паркирани че в гр.Девин, обл.Смолян, на ул.“Васил Левски“ № 3, на паркинга на ПГЕ „А.С.Попов“. Счупени са стъкло на предна дясна врата на лек автомобил, марка и модел „Рено Лагуна“ и стъкло на предна лява врата на лек автомобил „Фиат Крома“. По всички случаи са образувани досъдебни производства и се провеждат разследвания. В резултат на извършените оперативно издирвателни мероприятия се установява, че евентуални извършители на деянията са трима младежи от гр. Девин, съответно на 18 години, на 23 години и на 18 години.

На 07.08.2023 г. е получен сигнал, че в гр.Девин, обл.Смолян, на ул.“Васил Левски“ №47, е счупено стъкло на предна дясна врата на лек автомобил „ Мицубиши Аутлендър“. На същата дата в гр.Девин на ул. „Шипка“, неизвестни лица, след като счупили стъкло на предна дясна врата на лек автомобил „Хонда ЦРВ“, отнели от автомобила портмоне със сумата от около 1000лв., банкови карти и други вещи. По случаите са образувани досъдебни производства и се провежда разследване. В резултат от извършените оперативно издирвателни мероприятия се установява, че евентуални извършители са двама от същите младежи – на 23 години и на 19 години от гр.Девин.

Работата по случаите продължава.

Вирни се горе