Край на щангите в България?

Край на щангите в България?

След предложение на комисията за лицензиране и атестиране (КЛА) Министерството на физическото възпитание и спорта отказва да поднови спортната лицензия на юридическо лице с нестопанска цел “Българска федерация вдигане на тежести” (БФВТ).

Федерацията не е спазила указания срок за подаване на заявление за подновяване на спортната си лицензия като не е посочила нито една уважителна причина за това.

Към заявлението за подновяване на лиценза не са били приложени необходимите документи и същите са били допълнени едва на 15 декември 2009 г., което значително е забавило атестирането на федерацията.

Във връзка с подаден сигнал от спортни клубове срещу БФВТ в периода на атестирането й, със заповед на министъра на физическото възпитание и спорта на Инспектората е възложено да извърши извънпланова проверка за целесъобразното и законосъобразно разходване на финансовите средства, преведени от ДАМС за периода от 1 януари 2007г. до 1 септември 2009г.

Проверени са и документите за организационното състояние и дейността на БФВТ. Инспекторатът е изготвил доклад, който е предоставен на КЛА.

Вирни се горе