Козунакът под 5 лв. за килограм бил менте

Козунакът под 5 лв. за килограм бил менте

Не купувайте евтини козунаци – има риск да попаднете на менте. За това призова председателят на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите Георги Попов, пише в. “Труд”.

“Като видите козунак, който струва 2 лв. за килограм, бъдете сигурни, че вътре няма нищо – нито захарта е достатъчно, нито плънката – това е имитация”, категоричен е Попов. Според него реалната цена е около 5 лева. В големите търговски вериги е малко по-евтино, но това е заради високите обороти, които правят.

В думите на Георги Попов може да се увери всеки, решил да замеси вкъщи великденските хлябове. Само продуктите за 1 кг домашен козунак, който обикновено се прави с краве масло, а не с мас или олио, стафиди, бадеми и др., струват около 10 лева. В сметката не влизат трудът и токът.

Между 4 и 5 лв. е реалната цена на един козунак, това каза вчера Георги Попов, председател на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите.

Според него потребителите може да се ориентират по цената за качеството на стоката. “Като видите козунак, който струва 2 лв. за килограм, бъдете сигурни, че вътре няма нищо, просто не е козунак – нито захарта е достатъчно, нито плънката – това е имитация.”

Вирни се горе