Коя прахосмукачка да избера

Коя прахосмукачка да избера

Имате нужда от нова машина за почистване на дома? Преди да направите своя избор, е важно да вземете под внимание и някои особености, които имат различните видове [https://www.technomarket.bg/produkti/prahosmukachki ][прахосмукачки] – какъв тип точно да бъде, каква да е консумация на енергия, издръжливостта, приставките, функциите и други.

Какви типове машини за почистване на дома има

Пазарът е пълен с почистващи машини за различни места на употреба и разнообразни покрития, които могат да се изчистят. Някои са подходящи за използване върху дебели килими, докато други могат да се използват за достъпване под мебелите.

Има няколко големи вида прахосмукачки, които можете да намерите в магазините:

Домакински хоризонтални модели

Те са най-разпространени и имат контейнер вместо торба от плат за боклука. Този вид е с по-големи размери и се предлага с няколко приставки. Кошчето за събиране на боклука също е много просторно и не изисква да го изпразвате след всяко използване, както при тези с торби и филтри. Хоризонталните модели имат колелца, което означава, че можете да плъзгате уреда без никакви усилия. От тях има и видове за сухо и мокро почистване. Те са с воден филтър и няма проблем да се използват и върху мокри повърхности.

Вертикални

Тези прахосмукачки имат висока всмукателна мощност и са подходящи за ежедневно почистване на малка къща. Освен това тези ръчни модели са добър избор за къщи с деца и домашни любимци.

Безкабелни

Когато мислите за преносими прахосмукачки, си представете безжично устройство с подходящата сила на засмукване. Точно това предлагат акумулаторните ръчни модели. Те са много подходящи, ако живеете в дом със стълби, защото няма да имате кабел, който да ви се заплита, докато се качвате и слизате, когато почиствате.

Робот за почистване

Появата на изкуствения интелект даде много полезни роботизирани продукти на хората за дома. Прахосмукачката-робот е една такава машина. Тези устройства са безжични, интелигентни, малки и мощни. Всичко, което трябва да направите, е да му зададете къде да почисти и роботът ще ще приключи за нула време. Тези модерни уреди могат да се управляват и дистанционно чрез вашия смартфон. Последните модели достъпват лесно и до ъгли. Те гарантират, че ще се прибирате в чист дом всеки път.

Перящи модели

Тези видове спестяват носенето на килимите на пране, както и трудностите, когато решите да почистите тапицерията на дивана или столовете у дома. Те са по-големи от стандартните модели, но са много практични. Могат и да изсмукват вода, ако се наложи.

Кои са най-търсените марки

Предпочитанията на клиентите постоянно се менят, но най-популярните прахосмукачки, които са и с най-високи продажби, са Samsung, Rowenta, Karcher, Gorenje и Bosch. Всяка от тези марки се е доказала във времето с качествените си продукти.

Вирни се горе