Коя партия къде спечели местните избори в област Смолян

Коя партия къде спечели местните избори в област Смолян

ГЕРБ има най-много общински кметове в област Смолян. Това сочат резултатите от изборите за кметове в 10-те общини в областта по данни на Общинските избирателни комисии. И петимата досегашни кметове на ГЕРБ в област Смолян са преизбрани за пореден мандат. Трима от новоизбраните кметове са от ДПС. Един кмет е от местна коалиция с участието на „БСП за България“ и ДПС. Единственият от предишния мандат независим кмет на община също е преизбран, предаде БТА.

Кметове на ГЕРБ за пореден мандат са начело на общините Баните, Доспат, Златоград, Смолян и Чепеларе. ДПС спечели изборите за кметове в родното място на лидера Мустафа Карадайъ - Борино, в Мадан и Рудозем. Досегашните кметове на Мадан и Борино са преизбрани с убедително мнозинство, а в Рудозем движението издигна нов кандидат за кметското място. Частично с гласовете на ДПС е преизбран и кметът на Девин, който е кандидатура на местната коалиция с участието на ДПС и „БСП за България“. Независимият кмет на Неделино спечели пореден мандат.

Резултатите от местните избори за област Смолян показват, че девет от 10 – те общини ще се управляват от досегашните кметове.

Новоизбраните кметове на общини:

Баните – Павлин Белчев - ГЕРБ

Борино – Мустафа Караахмед - ДПС

Девин – Здравко Иванов – коалиция „БСП за България“ („БСП за България“, ДПС)

Доспат – Елин Радев - ГЕРБ

Златоград – Мирослав Янчев - ГЕРБ

Мадан – Фахри Молайсенов - ДПС

Неделино – Боян Кехайов - независим

Рудозем – Недко Кулевски - ДПС

Смолян – Николай Мелемов - ГЕРБ

Чепеларе – Боран Хаджиев - ГЕРБ

СПОДЕЛЕТЕ

Вирни се горе