Концерт-спектакъла "Светът на киното в музика" в Смолян

Концерт-спектакъла "Светът на киното в музика" в Смолян

"Светът на киното в музика" ще огласи и Смолян

След успешния концерт миналата година в Смолян с програмата „Да послушаме кино“ - отличена с приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът на Хилда Казасян отново ще се срещне с публиката в родопския град.

На 26 май, четвъртък, от 19 часа, в зала 1 на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов", Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, заедно с Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов, ще представят концерт-спектакъла "Светът на киното в музика", съобщиха организаторите на събитието.

На сцената в Смолян ще бъдат и едни от най-добрите джазови музиканти в България - Живко Петров (пиано), Христо Йоцов (барабани), Димитър Карамфилов (контрабас), Михаил Йосифов (тромпет). Ще прозвучат мелодии от „Имало едно време в Америка”, „Кръстникът”, „Убий Бил”, „Кабаре”, „Флашданс”, „Хубава жена”, „Модерни времена” и много други. Автор на новите музикални аранжименти е Христо Йоцов. В спектакъла е вплетена мултимедия, подготвена специално от Васил Къркеланов.

Проектът "Светът на киното в музика" – с любими и запомнящи се мелодии от най-популярните филми от световната класика, включва поредица от концерти в над 33 населени места в цялата страна. Българска телеграфна агенция е медиен партньор на събитието.

Вирни се горе