Конкурсът на РЗИ – Смолян за мото за 14 февруари излъчи своите победители

Конкурсът на РЗИ – Смолян за мото за 14 февруари излъчи своите победители

Завърши ученическият конкурс на здравната инспекция по повод 14 февруари – Ден на влюбените. Надпреварата бе за мото, насочено към превенция на сексуално преносимите инфекции, насърчаване на безопасното сексуално поведение и предаване на послание за отговорност към здравето. Представените предложения бяха оценени за оригиналност от комисия, а победителите получават ваучери за книги, осигурени от фирма „Биомилк Борино ЕООД“. Първият в състезанието е награден и с целодневна карта за достъп до лифтовите съоръжения в ски-курортния ни комплекс, предоставена от фирма „Пампорово“ АД. Наградените слогани ще бъдат използвани за популяризиране на безопасното сексуално поведение сред младежите на област Смолян.

Първата награда се присъжда на Виктория Давидова от ЕГ „Иван Вазов“ – Смолян, чието оригинално мото е придружено и от визуално послание, и вече присъства като плакат във фоайето на РЗИ. Втората и третата награда в конкурса отиват при две от колективно представените седем предложенията на 9 В клас също от Езиковата гимназия. На всички участници ще бъдат връчени грамоти. Наградените предложения са:

І награда – „Безопасна любов! В любовта няма нищо безопасно, но всички ние можем да се предпазим от заболявания! Нека се предпазим от СПИН!“

ІІ награда – „Обичай себе си и другите безопасно!“

ІІІ награда – „Съхранете себе си и любовта!“

Вирни се горе