Конкурс за рисунка на асфалт на тема „Вълшебно детство“ организира Областната администрация за Деня на детето

Конкурс за рисунка на асфалт на тема „Вълшебно детство“ организира Областната администрация за Деня на детето

Конкурс за рисунка на асфалт на тема „Вълшебно детство“ организира Областна администрация-Смолян. Инициативата бе по повод 1 юни-Международен ден на детето. От името на областния управител на Смолян, децата бяха поздравени за празника от и.д. “Гл. секретар на Областна администрация“ Андрей Кадишев. „Днес е най-веселия празник за всички малки и пораснали деца. Всеки един от нас е запазил в сърцето си вълшебството и магията на детството. Нека тази магия и вълшебството да ви съпътстват през целия живот и да ви мотивират да постигате смели мечти! Нека този празник винаги да бъде незабравим за Вас!

Бъдете винаги щастливи, усмихнати, любознателни и заредени с неизчерпаема енергия!, каза в приветствието си Андрей Кадишев.

С много настроение и под звуците на детски песнички, участниците в конкурса дадоха свобода на въображението си и заедно сътвориха красиви рисунки. Локалното платно пред Областна администрация се „премени“ в цветна украса.

nikol

В инициативата се включиха около 40 деца от шест училища в Смолян. Всяко дете получи индивидуална грамота и награда, а жури, определено със заповед на областния управител на Смолян, излъчи трите училища-победители в конкурса. Журито бе в състав: Маргарита Барганска-преподавател от ПГПИ-Смолян, Георги Стойков-уредник в Художествена галерия-Смолян и Боян Симеонов от Областна администрация-Смолян.

На първо място се класира отборът на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Втори са участниците от ОУ „Иван Вазов“-Смолян, а на трето място-отборът от ОУ “Стою Шишков“-Смолян. Грамотите и наградите бяха връчени от заместник областният управител Явор Руженов и и.д. "Гл. секретар на Областна администрация" Андрей Кадишев.

geamota

Вирни се горе