Обявиха конкурс за есе на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите.“

Обявиха конкурс за есе на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите.“

По повод отбелязването на Международния ден на доброволеца, Главна дирекция „Пожарна б![езопасност и защита на населението“ и Национална асоциация на доброволците в Република България, в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта, организираха конкурс за есе на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите.“

В инициативата взеха участие много деца от различни области в страната. От смолянска област бяха отличени две участнички от 6 клас на училище СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр.Смолян - Божидара Стойчева Гергьовска и Гергана Василева Вълчева.

Представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр.Смолян и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр.Смолян посетиха училището, връчиха грамоти и подаръци на двете участнички, с пожелания да не спират да творят и да помагат, увличайки след себе си още и още последователи.

В днешно време доброволците стават все по търсени в различни области, инициативи, организации и критични ситуации. Тяхната помощ е безценна. Доброволчеството е мисия, за която е необходимо не само желание, а огромно сърце изпълнено с любов към другите. Ето защо примера на възрастните е много важен за подрастващите.

Случващите се последно време бедствия, пожари и други извънредни ситуации показва нуждата от допълнителна помощ от страна на населението. Затова доброволните формирования имат специално място в дейността на пожарната.

pojar

Вирни се горе