Конферентният туризъм преобладава през летния сезон в Пампорово

 Конферентният туризъм преобладава през летния сезон в Пампорово

Предимно групи за конферентен туризъм, организирани събития и тиймбилдинги преобладават през приключващия летен сезон в Пампорово според данни на Таня Маринова, маркетинг директор на „Пампорово“ АД. Индивидуалните туристи в курорта са по-малко, в сравнение с миналото лято, а окончателните данни за туристическия поток ще бъдат обобщени след края на сезона. Лифтът от „Студенец“ до вр. Снежанка ще работи до 25 септември, уточняват от дружеството.

През летния сезон в Пампорово преобладават българските клиенти, а индивидуалните чуждестранни туристи са от съседните балкански държави – гръцки, турски, сръбски летовници. Намалението при индивидуалните туристи се обяснява от хотелиерите като последица от инфлационната криза. Хотели в курорта отчитат ръст при резервациите за конференции, семинари, тимбилдинги и обучения.

По-краткотраен летен сезон се наблюдава тази година в Девин според кмета на града ни минералната вода Здравко Иванов. Плажният сезон в термалния аквапарк в Девин е продължил около месец, приключвайки в края на август. В града продължават да пристигат туристи към хотелите за балнеолечение.

Вирни се горе