Коледни подаръци получиха децата на загинали служители на МВР в Смолян

Коледни подаръци получиха децата на загинали служители на МВР в Смолян

Директорът на ОД МВР-Смолян старши комисар Николай Димов поздрави децата на загиналите служители от системата на МВР с предстоящите коледни и новогодишни празници и им раздаде подаръци, осигурени от министерството на вътрешните работи от организирана национална благотворителна кампания. Три са децата от смолянска област, които получиха подаръчни комплекти и ваучери от веригата “Технополис”, “Билла България”, “Матстар” и парична сума от ОД МВР – Смолян. Директорът им пожела щастлива и успешна нова 2016 година и ги увери, че в случай на нужда, могат да разчитат на колегите на липсващите си родители.

Както всяка година, така и тази, за коледа децата на загиналите и пострадалите служители ще получат финансови средства, набрани чрез кратки съобщения и дарения по сметка. На всяко дете по банковите сметки е преведена сумата от 500 лева. Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на Mtel, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по транзитна банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

За реализирането на Коледната благотворителна кампания, която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, са подготвени видеоклип, радио спот, банер и фотоколаж, които са качени на интернет страницата на МВР – www.mvr.bg.

Благотворителната кампания е жест на внимание и съпричастност, който поддържа жив спомена за нашите колеги!

Вирни се горе