Коледа за Тошко и Ради от Момчиловци

Коледа за Тошко и Ради от Момчиловци

Когато сърцата са отключени за добротворство, дните около Коледа се оказаха най – подходящото време за усмивки на Тошко и Ради от Момчиловци, останали без родители.

“По сметката на баба им внесох 1300 лв., оставени в Кметството от дарители – младо семейство архитекти от Смолян дари за децата 1000 лв., жена от Кърджали изпрати по куриерска фирма 200 лв., а анонимен дарител остави 100 лв. Учениците и учителите от езиковата гимназия “Иван Вазов” – Смолян организираха благотворителни инициативи, които се превърнаха в малко Коледно чудо за две деца от Момчиловци. Една от инициативите беше коледното вестникарското издания „The Ivan Vasov Tribune“ от учениците от 11а и 11в клас. Подаръците и събраните 800 лв. ми бяха връчени от учениците в Смолян, а аз ги предадох на нашите деца”, съобщи кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

по думите й една от мечтите на Тошко и Ради – да видят истинско оръжие, се сбъдна по време на състезанието на военните “Индия”, с което се почете паметта на петимата загинали рейджъри в Кербала. “Там гостувахме по покана на полк. Димитър Кацаров, а освен, че вдигнаха духа на момчетата, военнослужещите им връчиха събраните средства след дарителска акция в 101-ви Алпийски полк – Смолян. За добрите дела, желанието да помогнат, отделеното време и усмивките на Тошко и Ради благодарим на всички дарители и желаем сторените добрини да им се връщат стократно!”, написа в профила си в социалните мрежи кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

Вирни се горе