Кои промени в диетата подобряват здравето?

Кои промени в диетата подобряват здравето?

Чувството на благосъстояние може да се подобри само с промяна на някои хранителни навици. Според диетолозите детоксикацията на организма може да възвърне сиянието на лицето, след като организмът почувства комфорт. По този начин може да се подобри храносмилането, да се повиши енергията, да се подпомогне загубата на излишни килограми, да се изчисти кожата…

Вместо да се посяга към кафето сутрин, трябва да се консумира билков чай. Зеленият чай например съдържа много антиоксидантни и полифеноли, които са много полезни за здравето.

Консумацията на повече вода също е изключително важно, въпреки че хората с различни професии имат различни нужди – някои извършват по-голяма физическа активност и се потят повече, други са зад бюрото по цял ден. Така или иначе, всеки трябва да консумира минимум по два – три литра вода на ден.

Пакетираните сокове трябва да се избягват, а вместо това да се приготви пресен такъв от моркови, цвекло, ябълка и краставица. Всички те са изключително хранителни и пречистващи организма. Важно е обаче да не се добавя захар към тях или поне количеството да не е голямо.

Преработваните продукти не са препоръчителни. Трябва да се консумират във възможно най-естествената им форма. Съветът на експертите е да се готви с пара или слабо варене – по този начин ще се запазят повече от хранителните вещества в храните.

Органична храна е полезният избор. Тя не съдържа токсични пестициди. В зависимост от тяхното съдържание в храните, те могат да доведат до проблеми като увреждане на нервите, рак и др.

Вирни се горе