Кои екскурзии са подходящи за зимните празници?

Кои екскурзии са подходящи за зимните празници?

С наближаването на коледните и новогодишните празници е време да помислим и какви екскурзии да осъществи тази година. Първото, което е добре да съобразим, е дали предпочитаме оферта с автобус, или със самолет. Има множество интересни предложения за организирани изгодни почивки в чужбина, сред които лесно ще можем да изберем подходящ вариант за себе си.

Къде да отидем на екскурзия за празниците?

Туристическа агенция Руал Травел съветва да разгледате различни видове евтини екскурзии, които са прекрасен вариант за вашата зимна почивка. Сред някои от най-подходящите са:

1.Израел и Йордания

И двете страни са чудесен вариант за посещение през зимните месеци. Там времето се запазва сравнително топло, което е добре дошло за хората, които искат да избягат от студа. Както най-вероятно знаете именно във Витлеем е родното място на Исус Христос, така че тук Коледа се чества по изключително специален начин. Това допълнително засила празничния ви дух, по време на екскурзията. Едно такова пътешествие ще остави красиви спомени у всеки.

2.Сараево – Сараево е интересен град, който съчетава в себе си европейска и балканска култура. Отново има множество църкви и исторически храмове, из които може да се разходите и да обогатите културните си и исторически знания. Най-голяма концентрация на интересни места за посещаване има в стария град. Една от най-красивите сгради, с която местните се гордеят, е Националната библиотека. Тя е била реновирана след фатален обстрел през 1992 г.

3.Прага, Братислава, Будапеща и Белград – Едно такова дълго пътешествие, е чудесен начин да разнообразите ежедневието си, да обогатите знанията си и да направите празничния си шопинг. Ще срещнете коледни базари, улична култура, както и интересни забележителности, които да разгледате. При подобни екскурзии е важно предварително да направите списък с локациите, които искате да посетите. Така ще ви е много по-лесно да се ориентирате.

Това са едни от най-добрите бюджетни предложения, които можете да откриете сред офертите на туроператорите. Между тях лесно ще намерите подходящото за вашите нужди и желания.

За какво да внимавате?

Винаги проверявайте какви документи се изискват за страната, в която сте избрали да почивате. Не забравяйте и да обмените достатъчно пари, за да не ви се налага да търсите обменни бюра на чужда територия. Добре е да проверите и дали се нуждаете от някакви ваксинации и какво точно са те. Това много би улеснило вашето пътешествие. Отпуснете се и прекарайте незабравими зимни празници с любимите си хора.

Вирни се горе