Кога зимата се завръща?

 Кога зимата се завръща?

“Високите температури ще се задържат по-дълго време”, обясни синоптикът Анастасия Стойчева в ефира на „Събуди се”. Според нея е рано за толкова топли температури, но не е прецедент. Необичайното в случая е, че те продължават по-дълго време.

“Ще застуди и при нас. Второто десетдневие от февруари ще бъде онова, при което ще с върнем отново към зимата. Има две обстановки, при които ще има валежи. Следващата седмица в понеделник и в четвъртък ще има валежи, предимно от дъжд, само във високата част на планините от сняг. Температурите започват да се понижават след 12-ти февруари. Около 14-ти февруари преминаващ циклон ще доведе снеговалежи”, поясни Стойчева.

Спокойно ще бъде времето в близките дни. А през уикенда ще бъде подходящо за разходка в планината, поясни синоптикът.

Днес ще преобладава слънчево време, но в низините и равнините до обяд ще бъде мъгливо.

Следващите дни

И през следващите дни ще се задържи топло за периода. В неделя над по-голямата част от страната облачността ще бъде предимно значителна, в много райони в равнините и видимостта ще бъде намалена, на отделни места ще преръмява; дневните температури покрай Дунав ще бъдат до 6-8 градуса. В останалата част от страната максималните температури ще бъдат 11-16 градуса. Вятърът ще бъде слаб, в Източна България до умерен, от южната четвърт.

В понеделник ще преобладава облачно време, на места в западната половина от страната, а по късно през деня и на изток, ще превали дъжд. Югозападният вятър в източната половина от страната и в подножието на северните склонове на планините ще се усили.

Вирни се горе