Представиха книгата на Петър Караиванов „Васил Левски по спомени но Васил Караиванов – първи братовчед на Апостола ” в Златоград

Представиха книгата на Петър Караиванов „Васил Левски  по спомени но Васил Караиванов – първи братовчед на Апостола ” в Златоград

Среща в Златоград се проведе със Стефан Караиванов и книгата на Петър Караиванов „Васил Левски по спомени но Васил Караиванов – първи братовчед на Апостола ”

При голям интерес премина срещата в читалище „Просвета -1908 ”, на която беше представена книгата на Петър Караиванов „Васил Левски по спомени но Васил Караиванов – първи братовчед на Апостола ” .Да разкаже интересни факти от живота на Апостола, и за книгата в Златоград гостува Стефан Караиванов – правнук на Васил Караиванов .

Зорка Хаджиева - гл. библиотекар, представи накратко труда на д-р Петър Караиванов , който посвещава живота си в събиране на факти и документи за Левски и неговото време. Материалите в книгата са много ценни , поради факта , че са представени от първа ръка от един от най-близките съратници на Левски – Васил Караиванов. Като най- достоверен исторически източник книгата е била основа за научни изследвания на големите изследователи на делото на Апостола.

На срещата присъстваха граждани, ученици от двете училища и техни преподаватели . Интересните въпроси към С.Караиванов , направиха срещата дискусионна и вълнуваща . Учениците от ОУ”Васил Левски „ подариха на госта книгата на Светозар Казанджиев „Последната изповед на Апостола ” и колаж със снимки от посещението на училището в гр. Карлово по повод 150- годишнината от гибелта на Апостола. С Караиванов Подари плакати на Васил Левски на двете училища и на читалището и сподели , че е впечатлен от читателите на гр. Златоград.

Зорка Хаджиева гл. библиотекар

Вирни се горе