Кметът Здравко Иванов запали светлините на коледната елха в Девин

Кметът Здравко Иванов запали светлините на коледната елха в Девин

Светлините на коледната елха в #Девин грейнаха тази вечер на площада пред Културен дом, като те бяха запалени от кмета на общината Здравко Иванов. Градоначалникът поздрави по случай предстоящите празници стотиците жители и гости на града, които бяха дошли специално за тържествената церемония .

„За мен е истинско удоволствие, задно с вас да дадем началото на коледните и новогодишни празници в Девин. Това са едни от най-красивите празници в годината, изпълнени с много вяра, любов и надежди. Изживейте една вълшебна и незабравима Коледа с Вашите най-близки хора. Съхранете семейния уют и не забравяйте, че най-голямото ни богатство това е семейството и любимите хора! Нека Новата година, ни донесе много здраве, щастие и късмет! Дните ни да бъдат изпълнени с обич, доброта, топлина и радост!“ каза в поздрава си Иванов.

dimi

Празничната програма започна в 17:30 часа, като най-развълнувани бяха най-малките – децата. Първи на сцената излязоха представители от училищен хор към Средно училище „Христо Ботев“ с ръководител Снежана Сакалийска, които изпълниха коледни песни. Последваха народни танци, в изпълнение на Детско-юношески фолклорен танцов ансамбъл „Родопчанка“, към Общински детски комплекс с ръководител Анна Любенова. „Ромео и Жулиета“ в родопски вариант бе изпълнен от учениците от Професионална гимназия „Александър Попов“, които са част от театралната група „Театро Гранде“ с ръководител Дарина Аврамова. Присъстващите на тържеството имаха удоволствието да се насладят и на палитра от фолклорни танци, изпълнени от детски групи от Танцова школа „Усмивки“ с ръководител Анна Гочева.

Началото на празниците съвпадна с Никулден, един от важните православни празници, като кметът Иванов не пропусна да поздрави именниците.

Днес в Девин се откри и Коледен базар, който ще премине под мотото: „Светъл празник – сбъдват се мечти“.

Вирни се горе