Кметът Здравко Иванов подписа споразумения с МРРБ за над 10 млн лв.

Кметът Здравко Иванов подписа споразумения с МРРБ за над 10 млн лв.

Средствата ще се използват за нови водопроводи в селата Беден, Михалково и Осиково, както и за ремонти на улици и реконструкция на спортно съоръжение

С 10 059 199 лв. ще бъдат финансирани седем проекта на Община #Девин, след като градоначалникът Здравко Иванов подписа споразумения за отпускането на средствата от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Предстои изграждане и ремонтиране на външни и вътрешни водоснабдителни системи и съоръжения в селата Беден, Михалково и Осиково.

Освен това ще се извърши рехабилитация на централна градска част в кв. „Настан“, Етап – 2 на ул.“Лиляна Димитрова“, от кръстовището и мостовото съоръжение в долния участък до новото преминаване през дерето до жилищния блок.

Ще се извърши ремонт на една улица в с. Гьоврен, както и реконструкция на част от улиците „Шина Андреева“ , „Равня“, „Шипка“ , „Слави Кацаров“ и прилежащата им инфраструктура в гр. Девин.

Финансиран е и проект за ремонт и реконструкция на съществуваща спортна площадка, с изграждане на нова обслужваща сграда към нея в Девин.

„Благодарение на добрата проектна готовност на моя екип, ще бъдат решени редица наболели проблеми на територията на общината.

Продължаваме с усилията за търсене на финансиране и подобряване начина на живот и на жителите в другите населени места в Девинско“, коментира кметът Здравко Иванов.

Подписаните споразумения пристигнаха днес в Общинска администрация.

Вирни се горе