Кметът на Златоград инициира проверки по опазване на обществения ред

Кметът на Златоград инициира проверки по опазване на обществения ред

Снощи, във времето от 22:00- 01:00ч., по инициатива на кмета на община Златоград Мирослав Янчев, бяха извършени проверки в град #Златоград, село Долен и село Старцево относно спазване на обществения ред. Служителите на Община Златоград и РУ на МВР Златоград имаха възможност, без предварителна организация и в неформална среда, да разговарят с младежи от населените места за спазване изискванията на Закона за закрила на детето и Наредба N1 за осигуряване на обществения ред в община Златоград. Актуалната тема за цялата общественост - употребата на райски газ от лица под 18-годишна възраст, е сред нещата които вълнуват и нашите деца. Разяснена им беше настъпващата забрана за употреба, както и вредата от нея, а изразеното критично отношение от младежите ми дава вяра, че ще успеем да минимализираме случаите на разпространение.

"Като кмет съм щастлив, че Община Златоград е все още място за спокойно отглеждане на деца и живеене. Пред мен и моя екип стои целта да положим максимални усилия това да продължи и напред. Доволен съм, че и спортните ни площадки и съоръжения се използват по предназначение от младежите и в тези часове. Убеден съм, че всеки вложен лев в спорт си заслужава. Това е ефективната превенция срещу опасностите от всякакъв вид зависимости и нови изкушения, които за съжаление стигат и до нашите деца', коментира Янчев.

Съвместните проверки ще продължат, като освен сред децата от вчера започнахме и разяснителна кампания сред собствениците на нощни заведения за въвеждащата се забрана за предлагане на райски газ на непълнолетни, допълни кметът на Златоград.

"Искрено призовавам всеки, които има информация за предлагане, на каквито и да е вредни вещества на деца, да подава сигнали в РУ Златоград или на дежурен в община Златоград - 088 4600182 (денонощно). За съдействие може да се обръщате и към:

Асен Черешаров - главен юрисконсулт, ПИ и ЛЗЛД - 0899 020331 (ежедневно).

Тази борба е обща за всички нас - институции, родители и гражданско общество", съобщи Янчев.

Вирни се горе