Кметът на с.Црънча: " В понеделник блокираме Илинден – Ексохи"

Кметът на с.Црънча: " В понеделник блокираме Илинден – Ексохи"

Ако не започне изкупуването на тютюнът в селата Црънча, Бръщен и Любча, заяви кмета на Црънча Илин Долапчиев за „Вестник на Община Доспат”.

Обещаха ни, че ще дойдат след нова година, без да се уточнява точно кога. Това за нас е уклончив отговор, каза още кметът. Тютюнът започва да се разваля и той сега за нас е проблем №1. Ние не искаме и изкупните цени също така да се занижават умишлено, тъй като качеството на стоката е много високо, допълва още Долапчиев. Цената на тютюна не трябва да е под 6,50 лева на килограм. На въпрос: ако не започне изкупуването на тютюна какво ще възнамерявате да правите?, кмета отговори, че ще се блокират пътища за да бъдем чути. „Отиваме на ГКПП Илинден – Ексохи и ще блокираме пътя. Чакаме до понеделник.” Близо 30 тона в Црънча, 50 тона в Бръщен и 30 тона в Любча – това са количествата тютюн от реколта 2013 в Община Доспат.

Недоволни тютюнопроизводители от Гоцеделчевско /от общините Г.Делчев, Сатовча, Хаджидимово и Гърмен/ са готови да блокират в петък 10 януари, пътя за Г.Делчев и Драма при село Господинци в знак на протест срещу забавената кампания за изкупуване на тютюна и ниските изкупни цени.

Вирни се горе