Кметът на Община Доспат инспектира почистването на улиците в с. Барутин

Кметът на Община Доспат инспектира почистването на улиците в с. Барутин

Уважаеми жители на общ. Доспат , вчера посетих с. Барутин, за да направя на място инспекция на работата на звено „Чистота“ към ОП ОБЧ – Доспат, относно започналата пролетна кампания по миене на улиците. Както знаете, всяка година кампанията по пролетното миене и почистване на улици и площади в Общината стартира със с. Барутин, като до известна степен е свързано и с осигуряването на чистотата в селото по повод почитането на жертвите на Възродителния процес, който тази година ще се състои на 23.03.2024 г.

Инспекцията обаче отново възбуди страховете у някои хора от Обединението, от изпълнение на законовите изисквания за премахване на незаконните им строежи. Владимир Делиев не пропусна случая да се ожали от „Незаконните“ действия на кмета и служителите от администрацията, в случая Директора на ОП ОБЧ – Доспат, както и кмета на с. Барутин, като ни обвини в нарушаване на законите, нахлуване в частни имоти, атентат срещу опоненти и какви ли не още други прегрешения, включително обяви протестни действия, като днес входира. Уведомление по Закона за събранията митингите и манифестациите в община Доспат. Да припомня, че преди няколко месеца пак входира уведомление за протест, но явно не намери поддръжници сред хората, които да защитават незаконните им лични каузи.

По този начин обаче, лицето Владимир Делиев за пореден път доказа, че има намерение да защитава собствените си незаконни действия, като използва за тази цел обществото. Едва ли и този път ще намери поддръжници на незаконните му действия сред обществото, освен сред неговите сподвижници, които също имат незаконни строежи и всъщност, това е нещото, което ги обединява.

По повод жалейката на г-н Делиев за незаконни действия, ще внеса яснота, като представим малко факти и документи.

Незаконно поставения преместваем обект на Владимир Делиев е определен за премахване със Заповед № К-58 от 08.02.2024 г. на Кмета на общ. Доспат, като е допуснато предварително изпълнение на заповедта на основание чл.217, ал.1, т.11 от ЗУТ. Заповедта е обжалвана пред АС – Смолян, като с Определение № 265 от 20.02.2024г. съда е отхвърлил искането на Делиев за спиране на предварителното изпълнение на Заповедта, а определението е влязло в сила на 01.03.2024 г.

Вирни се горе