Кметът на Община Девин Здравко Иванов удостои с почетен плакет вицепрезидента на Република България Илияна Йотова

Кметът на Община Девин Здравко Иванов удостои с почетен  плакет вицепрезидента на Република България  Илияна Йотова

От своя страна Йотова подари осветена икона на Свети Мина на МБАЛ – Девин

В знак на признателност за ангажираността и съдействието за финансовото стабилизиране на Многопрофилната болница за активно лечение в Девин, кметът на общината Здравко Иванов връчи почетен плакет на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Това се случи по време на коктейл, организиран от ръководството на лечебното заведение, на който бяха поканени хора, допринесли за повторното откриване на болницата и нейното стабилизиране.

„Това е едно ново начало на болницата в Девин. Искам да изкажа своята благодарност, към всички съпричастни към това дело и най-вече на г-жа Илияна Йотова. Тя чу нашата болка, повярва ни и ни помогна в тази кауза. Със задоволство вече можем да кажем, че лечебното заведение няма просрочени задължения, а след акредитацията продължаваме да надграждаме. Ще продължим с подобряване на базата,също така ще работим и по откриване на нови отделения“, сподели Иванов.

Припомняме ви, че благодарение на съдействието на вицепрезидентът, преди близо година, Министерски съвет отпусна 700 хил.лв.за МБАЛ – Девин. Именно тези средства допринесоха значително за финансовото стабилизиране на болницата.

От своя страна Йотова подари на лечебното заведение осветена икона на Свети Мина, която бе приета от изпълнителният директор на лечебното заведение Радка Грозданова.

„Вие го доказахте, че когато сме заедно и искаме да работим за доброто на хората, няма кой да ни попречи. България е силна, когато сме единни, не случайно този надпис е изписан на Народното събрание. Тази вечер не е само за отбелязване на успехи, това е царство на доброто, което правите“, отбеляза Йотова.

Вицепрезидентът припомни, че когато преди години са й поставили въпроса тя въобще не се е поколебала да работи, заедно с много други хора за разрешаването му.

Присъстващите бяха поздравени и от изпълнителния директор на МБАЛ – Девин, Радка Грозданова, която не успя да скрие своето вълнение.

„Връщането на болницата на терена на здравеопазването в България е голяма радост и вълнение за екипа на болницата. То бе придружено с много препятствия, сътресения и турбуленции. Само, че както всички знаем, самолетите летят срещу вятъра. Много хора извън болницата имат принос за това. Благодаря на всеки от колектива за труда и вярата в нашия успех. На кметовете и общинските съветниците през годините. Сърдечно благодаря най-вече на г-жа Йотова, която много бързо и решително сложи последното парче от пъзела. Дадохте ни въздух и сега ние дишаме спокойно“, добави Грозданова.

Тя също увери всички, че ще продължи да работи за развитието на болницата.

От своя страна персоналът на МБАЛ – Девин, изтъкна сериозната заслуга на Грозданова за стабилизиране на лечебното заведение.

Кратка презентация „История на една малка общинска болница“ изнесе зам.-кметът на Община Девин, Дияна Чаушева, която преди да поеме този пост бе главна медицинска сестра в Многопрофилната болница. В нея тя припомни историята от затварянето на здравното заведение, до повторното му отваряне, както и хората допринесли за това. Подчерта усилията на бившите кметове и народни представители, между които Цветалин Пенков, Димчо Михалевски и Дора Янкова, както и министърът на здравеопазването от кабинета Орешарски, Таня Андреева. Чаушева припомни и сформирането на инициативният комитет, който организира редица протести, включително и на жълтите павета.

Само преди седмици, МБАЛ – Девин получи акредитация за обучение на медицински сестри и студенти по медицина.

На коктейла в хотел „Исмена“ присъстваха лекари, медицински сестри, лаборанти и помощен персонал от всички отделения на МБАЛ – Девин, зам.-кметът инж. Николай Юруков, бивши и настоящи общински съветници, представители на инициативния комитет, общественици, представители на общинската администрация, както и на държавни институции и др.

Вирни се горе