Кметът на Мадан за десета година ще плати с лични средства тaĸcите на студенти, отличници в общината

Кметът на Мадан за десета година ще плати с лични средства тaĸcите на студенти, отличници в общината

"Без съмнение един от най-хубавите дни по това време на годината е срещата ми с първенците на средните училища в общината. Поводът за тази среща е подетата от мен инициатива, преди десет години, а именно с лични средства да заплатя пъpвите ceмecтpиaлни тaĸcи във виcшeтo yчeбнo зaвeдeниe, в ĸoeтo вceĸи eдин oт тяx e избpaл дa пpoдължи oбpaзoвaниeтo cи", каза кметът на община Мадан Фахри Молайсенов.

furi

Тази година, завършилите с пълен отличен успех са петима – четири от СУ „Отец Паисий“ и един от ПГ“ Васил Димитров“.

Четиримата с най-висок успех за 2022г. от СУ „Отец Паисий” са Лариса Джуменова, която вече е в съседна Турция, където е избрала да учи медицина. Следващият отличник е Нуртен Хасан, която ще продължи да учи счетоводство в ПУ „Паисий Хилендарски” в гр. Пловдив. В същия университет ще учат и другите двама отличници - Радостин Чивлиев , който е избрал „Лингвистика с информационни технологии“ и Енес Сюлейманчелеби, който вече е дори на първите си лекции по „Софтуерно инженерство“ и не можа да присъства днес.

Първенецът на ПГ „Васил Димитров“ за 2022г. е Каролина Стефанова. Младата дама продължава своето образование във висше училище по сигурност и икономика – специалност „криминалистика“.

"Поздравявам още веднъж младежите за постигнатите успехи до тук, като им пожелавам да бъдат здрави и все така първенци във всички бъдещи начинания. Искрено се надявам един ден по-знаещи и можещи, да се върнат в #Мадан, защото те и всички млади хора са неговото бъдещето! Сърдечни благодарности и за подаръка- грамота, с която ме удостоиха и изненадаха изключително много", посочи градоначалникът.

gramota

Вирни се горе