Кметът Мустафа Караахмед: Община Борино няма просрочени задължения

Кметът Мустафа Караахмед: Община Борино няма просрочени задължения

„Почти нямаме просрочени задължения, почти всичко е разплатено.“ Това каза за SmolyanNews.com кметът на община Борино Мустафа Караахмед. При встъпването в длъжност новото общинско ръководство е наследило 350 хил. лв. неразплатени стари задължения. „Вече сме почти на нула. Останали са около 5 – 10 хил. лв. неразплатени, което е нищо“, похвали се кметът.

Това, което предстои в община Борино през 2017 година е реализирането на проекта за реконструкция на външен водопровод. Средствата в размер на 549 хил. лв. са отпуснати, договора е подписан. Предстоят ремонтните дейности.

Освен това през настоящата година ще бъдат усвоени средства за благоустрояването на площадно – парковото пространство пред общината в Борино, благоустрояване на централните части на селата Ягодина и Буйново. Предстои изграждане на детска площадка в Борино, както и на спортна площадка с тенис корт, волейболно игрище и спортен терен. Средствата за тези проекти са включени в бюджета и с постановление на МС ще бъдат отпуснати на родопската община.

Вирни се горе