КМЕТЪТ МЕЛЕМОВ СЕ СРЕЩНА С ДЕЛЕГАЦИИ ОТ ПОБРАТИМЕНИТЕ НИ ГРАДОВЕ

КМЕТЪТ МЕЛЕМОВ СЕ СРЕЩНА С ДЕЛЕГАЦИИ ОТ ПОБРАТИМЕНИТЕ НИ ГРАДОВЕ

Кметът Николай Мелемов се срещна днес с делегации на побратимените ни градове от Кишпещ /Унгария/ и Ялова /Турция/ . Официалните гости са в Смолян по негова покана, по повод 110 години от Освобождението на Родопите и Празника на града. „Радвам се, че ни уважихте с присъствието си, защото на празник всеки празнува с приятели”, каза градоначалникът. Гостите бяха поздравени и от зам.-кмета Марин Захариев.

Представителите на местната власт от побратимените ни градове благодариха за гостоприемството, топлото посрещане и посочиха, че се чувстват като у дома си. Бяха разисквани съвместни проекти в областта на културата, туризма и инфраструктурата.

В края на срещата бяха разменени и подаръци.

След срещата при кмета, дарение за къщата-музей Ласло Наги направиха делегацията от побратимения на Смолян, Кишпещ. Те посетиха Търън и тържествата в РИМ „Стою Шишков“. Гостите ще вземат участие и в тържествата на връх Средногорец.

В делегациите от побратимените ни общини са кметът на Кишпещ Петер Гайда, Йордан Тютюнков – председател на Българския национален съвет на Кишпещ, художничката Мария Хорват, зам.-кметът на побратимената ни турска община Ялова Наим Ардиш, съветникът Ахмет Кумали, директорите на дирекции Мухаммет Озтюрк и Еркут Ферхатоглу.

Пресцентър на община Смолян

Вирни се горе