КМEТЪТ МЕЛЕМОВ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ПОСЛАНИКА НА СЪРБИЯ ДОЦ. Д-Р ЖЕЛКО ЙОВИЧ

КМEТЪТ МЕЛЕМОВ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ПОСЛАНИКА НА СЪРБИЯ ДОЦ. Д-Р ЖЕЛКО ЙОВИЧ

Кмeтът на Смолян Николай Мелемов проведе среща с посланика на Сърбия – Негово превъзходителство доц. д-р Желко Йович.

Това е първата официална визита на дипломата в Смолян и е по негова инициатива.

Беше обсъдено сътрудничеството между двете страни в областите на културата, образованието и туризма, както и възможността Община Смолян да се побратими със сходна по мащаб и икономически показатели община в Сърбия.

Негово Превъзходителство сподели впечатленията си , че е очарован от Смолян и хората са много любезни. Основната му мисия е да помага на обикновения човек и хората да останат да живеят в по-малките градове, за да не обезлюдяват. Той посочи, че сръбски туристи от години посещават Пампорово, за да карат ски и са много доволни.

Тази среща на посланик Йович е първа в Смолян и ще бъде една добра възможност за установяване на контакти. Следващите ни срещи ще са вече с практическа насоченост, посочи кметът Мелемов.

Можем да развиваме проекти, свързани с културата, туризма, младежките дейности и да осъществяваме друг вид полезни сътрудничества, каза още на срещата градоначалникът.

Освен Албума на община Смолян и други рекламни материали, Мелемов подари на посланика Смилянски фасул, като му каза, че този сорт е запазена марка и е с невероятни вкусови качества. Обясни му още, че ежегодно се провежда Празник на Смилянския фасул в най-многолюдното село в нашата Община - Смилян.

Вирни се горе