КМЕТЪТ МЕЛЕМОВ ПОСРЕЩНА КОСТАДИН ВЕЛКОВ, КОЙТО СЕ ПРЕДСТАВИ ДОСТОЙНО НА СВЕТОВНИТЕ ЛЕТНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС

КМЕТЪТ МЕЛЕМОВ ПОСРЕЩНА КОСТАДИН ВЕЛКОВ, КОЙТО СЕ ПРЕДСТАВИ ДОСТОЙНО НА СВЕТОВНИТЕ ЛЕТНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС

Кметът Николай Мелемов посрещна Костадин Велков, който спечели три златни и един бронзов медал в дисциплините на силовия трибой на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин'2023.

„ Благодаря ти, че представи достойно Смолян и България на това престижно състезание. Продължаваме традицията да подпомагаме участието на наши атлети в игрите на Спешъл Олимпикс. Изказвам благодарност и на преподавателите и възпитателите за добре свършената работа и положените усилия, свързани с подготовката ти”, каза Мелемов. Той пожела на Калин да е здрав, успешен и още спортни постижения.

Директорката на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование –Смолян Татяна Бошнакова посочи, че е горда със своя възпитаник, който се представи достойно . Тя заяви, че за екипа на институцията е изключителна чест и отговорност участието на децата и учениците със специални потребности в различни инициативи с цел тяхното личностно израстване и развитие.

Костадин е на 18 години и е ученик в ПГТТ „Христо Ботев“ в областния град. Това е негово първо участие в Световни летни игри на Спешъл Олимпикс. То се осъществи благодарение на подкрепата на община Смолян и съдействието на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Смолян. Подготовката на Костадин се осъществи с партньорството на фитнес „Грег“, Смолян с треньор Георги Георгиев. Преди да започне подготовката си по силов трибой, Костадин е бил ученик на Милка Манева, сребърен медалист по вдигане на тежести от олимпиадата в Лондон‘2012.

На срещата при кмета присъстваха още председателят на ОбС Ангел Безергянов, зам.-кметовете инж.Мариана Цекова, Марин Захариев, секретарят Момчил Николов и др.

Световните летни игри на Спешъл Олимпикс се проведоха в Берлин в периода от 17 до 25 юни. България беше представена в немската столица от общо 40 атлети с интелектуални затруднения в 9 спорта, а 16 треньори бяха част от делегацията. В рамките на игрите за пръв път беше проведен и Глобален форум за приобщаване.

Вирни се горе